Karjalanpiirakka ilmiönä

Piirakkaprojekti

Tavoitteet

-oppia tuntemaan ruokakulttuuria

-opetella arjen taitoja

-lisätä kielitietoisuutta (koululaisten eri kielet näkyviksi)

-lisätä mediataitoja

-edistää tapakulttuuria

-opetella videoeditointia ja taustamusiikin tekoa

Mitä tehtiin?

- haettiin tietoa karjalanpiirakan historiasta netistä ja haastattelemalla

- verkostoiduttiin kotien ja osaajien kanssa

- leivottiin pienissä ryhmissä (koko koulu) karjalanpiirakat
   Nuorisotalon tiloissa isoäitien kanssa

- mediakerhon vetäjä kuvasi projektia

- tilattiin pitopalvelusta tarjoilijat ja astiat

- tehtiin juhlakattaus

- koko koulu söi yhdessä Palmian Suomi100-juhla-aterian

- pidettiin videon ensi-ilta yhdessä vanhempien kanssa

Miten tehtiin?

-ks. edellä

Osallistujat

-koko koulu: oppilaat, avustajat, opettajat, muu henkilökunta

-asiantuntija- isoäidit

-huoltajat ensi-iltayleisönä

-nuorisotoimi tilojen tarjoajana

Arviointi

-videoon kootut haastattelut projektin onnistumisesta

-ensi-iltayleisön kommentit

Materiaalit

-leipomistarvikkeet- ja välineet

-juhla-astiat ja juhlakattaukseen liittyvät tarvikkeet

-tabletit kuvaukseen, iMovie


Plussat

-koko koulun yhteinen projekti

-kaikki pääsivät mukaan

-konkreettista kulttuuritietoa

-kielitaidosta päästiin olemaan ylpeitä

-kodit pääsivät näkemään koko projektin videona

Kehitettävää

-videointiin ja editointiin  enemmän oppilaiden osallistumista taitojen karttuessa