Opehuone

Opehuone-sivusto on helsinkiläisten opettajien työkalupakki

Opehuone-sivusto on opettajien työkalupakki, johon on koottu helsinkiläiskoulujen opettajille tärkeitä asioita ja linkkejä helposti saataville. Opehuone avautuu opetuksen verkossa peruskoulujen ja lukioiden opettajilla selaimen aloitussivuna.

Opehuoneeseen pääsee opetuksen – ja Helsinki1-verkon koneilla (ei matkapuhelimella) osoitteessa http://opehuone.edu.hel.fi.

Opehuoneen etusivulla on oppimiseen, viestintään ja mediaan liittyviä sekä yleishyödyllisiä linkkejä. Uusimmat tiedotteet nousevat etusivun oikeaan laitaan Tiedotteet ja ohjeet -sivulta, jonne on koottu kaikki tiedotteet ja erilaisia ohjeita, mm. ohjeet koulun verkkosivujen päivittäjille. Lisäksi etusivun yläosassa on pikatiedotepalkki, johon nousee mm. häiriötiedotteita, mutta myös myönteisiä nopeasti tiedotettavia asioita.

Koulutus-osiossa on ajankohtaista tietoa henkilöstölle järjestettävistä koulutuksista. Sivustolta löytyy kootusti tulevat sisäiset koulutukset, sekä tietoa ulkoisista koulutusmahdollisuuksista. Koulutus-sivusto on luotu helpottamaan koulutuksien löytämistä ja niistä tiedottamista, koulutuksiin ilmoittaudutaan edelleen koulutuskalenterin kautta. Sivustolta löytyy myös ohjeita koulutuskalenterin käyttöön sekä neuvoja kirjautumisongelmiin.

Palvelut-osioon on koottu tuetut ympäristöt ja sovellukset. Tuki-osiosta löytyy tietoa Kaskon ICT-tuen palveluista ja tärkeimmät yhteystiedot.