Koulutukset

Tälle sivulle on koottu ajankohtaisia nostoja Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan henkilöstölle suunnatuista digitalisaatioon ja tietoteknologian opetus- ja opiskelukäyttöön liittyvistä koulutuksista. Toimialan henkilöstö ilmoittautuu koulutuksiin sisäisen verkon koulutuskalenterissa.


Tietoteknologian opetuskäytön perusosaaminen

Opettajien ja rehtoreiden tietoteknologisia perustaitoja kehittävät täydennyskoulutukset, jonka tavoitteet liittyvät digi.hel.fi-tasolle 1 (tavoitekuvaukset lyhyesti täältä).

  • MS o365-pilvipalveluiden peruskäyttö, huhti-toukokuussa, toimipisteissä
  • Google GSE–pilvipalveluiden peruskäyttö, huhti-toukokuussa, toimipisteissä
  • Oivalluksia!-työpaja: Kuvaamisen monet mahdollisuudet, 10.4. EduLab
  • Kurre-koulutus aloitteleville käyttäjille, 2.5. Kasko A214
  • Kurre-koulutus järjestelmää jo käyttäneille, 10.5. Kasko A214

Tietoteknologian opetuskäytön syventävä osaaminen

Opettajien tietoteknologian syventäviä ja menetelmällisiä pedagogisia taitoja kehittävät täydennyskoulutukset, jonka tavoitteet liittyvät digi.hel.fi-tasolle 2 (tavoitekuvaukset lyhyesti täältä).

  • ePortfoliosta/eTaidosta uuden portfolioalustan käyttäjäksi: O365, 9.4./12.4. Luonnontiedelukion Auditus-sali
  • ePortfoliosta/eTaidosta uuden portfolioalustan käyttäjäksi: Googlen GSE, 16.4./2.5./7.5., Luonnontiedelukion Auditus-sali

Tietoteknologian opetuskäytön kehittäjä- ja kouluttajaosaaminen

Tietoteknologian opetuskäytön kehittäjän ja kouluttajan taitojen kehittämiseen tähtäävä kurssi, jonka tavoitteet liittyvät digi.hel.fi taitotasoon 3 (tavoitekuvaukset lyhyesti täältä).

  • Lukion vertaismentoreiden pajapäivä, 25.4. Kuntatalo

Digimiitit

Innostaako vai turhauttaako digi? Haluaisitko ymmärtää paremmin, miten digitalisaatio vaikuttaa sinun lapsesi oppimiseen? Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala järjestää keväällä kaikille avoimia ja maksuttomia digimiittejä.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala kutsuu kaikki helsinkiläiset keskustelemaan kasvatuksen ja koulutuksen digitalisaatioon liittyvistä ilmiöistä EduLabiin (Töysänkatu 2 D, Vallila) kerran kuukaudessa.

Digimiittien ajankohdat ja teemat tarkentuvat ensi syksynä. Osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista.