Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala palkitsee säännöllisesti oivaltavia, uudenlaisia ja digiteknologiaa hyödyntäviä oppimisen ratkaisuja. Tammikuussa palkinnon sai Drumsö lågstadieskola kirjallisuusaiheisesta digitaalisesta portfoliotyöskentelystä.

Tokaluokkalaisten monialainen oppimiskokonaisuus yhdistää äidinkieltä ja kirjallisuutta, kuvataidetta ja ympäristöoppia. Se innostaa oppilaita uudella tavalla kirjojen ja lukemisen pariin.

Oppimiskokonaisuudessa oppilaat valitsivat luettavaksi itseään kiinnostavan kirjan, joiden yhteisenä teemana oli mysteerit. Oppilaat tarkastelivat digiportfolioissaan kirjan juonta, päähenkilöitä ja tapahtumapaikkoja. He askartelivat kirjojen inspiroimana omat ”mysteerihuoneet” kenkälaatikoihin ja dokumentoivat työskentelyn portfolioihinsa. Tuotokset esiteltiin koko ryhmälle.

Palkitsemisen perusteissa korostetaan muun muassa, että oppimiskokonaisuudessa yhdistyvät luovasti kirjojen lukeminen, askartelu ja digitaalinen teknologia. Digitaaliset portfoliot tekevät näkyväksi oppimisprosessia ja sen tavoitteita. Portfoliotyöskentelyssä oppilaat arvioivat ja dokumentoivat omaa oppimistaan.

Oppimiskokonaisuuden opettajat: Malin Nordström, Alexandra Frisk ja Julia Ljungman.

Lue lisää palkitusta oppimisen toteutuksesta