Helsinki oppii – oivaltavaa oppimista Helsingissä

Tervetuloa tutustumaan oppimiseen ja pedagogiikan kehittämiseen Helsingin kasvatuksessa ja koulutuksessa!

 

Materiaalit - hyödynnä esimerkiksi ilmiöoppimisen työkaluja omassa opetuksessasi
Oppimisen toteutukset - katso opettajien jakamia esimerkkejä

 

Saavutettavuusseloste

Ajankohtaista

Luo, kokeile ja keksi värkkäämällä!

2.9.2019

Tiedätkö mitä on värkkääminen ja miten se liittyy koulussa oppimiseen? Värkkäämisessä eli maker-kulttuurissa yhdistyvät käsillä tekeminen, innovointi ja teknologian hyödyntäminen. Oppilaat luovat, kokeilevat, keksivät, oppivat ja jakavat uutta. Värkkäämällä oppilaat voivat toteuttaa itseä kiinnostavia ja omannäköisiä projekteja, esimerkiksi suunnitella oman lautapelin, muotoilla pelilaudan ja tulostaa nappulat, nopat sekä muut välineet 3D-tulostimella. 

Lue koko kirjoitus »

Ensimmäiset oppimisen toteutukset palkittu!

26.9.2018

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala palkitsee oppimisen uudistamista! Tällä sivustolla esiteltävien oppimisen toteutusten joukosta palkitaan säännöllisesti hyviä esimerkkejä, jotka ovat uudenlaisia, oivaltavia ja digiteknologiaa hyödyntäviä. Ensimmäisenä palkittiin Hietakummun  ala-asteen koulun digimessut sekä Päiväkoti Katajanokan kuvaseikkailu.

Lue koko kirjoitus »

Tutustu oppimisen toteutuksiin

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla jatkuva pedagoginen kehittäminen näkyy päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten arjessa. Tutustu oppimisen toteutuksiin ja poimi ideoita omaan opetukseesi.

Meriseikkailu! Toiminnallista esiopetusta liikkuen

Päiväkoti Ylä-Malmilla Helsingissä kehitettiin Meriseikkailu -toimintamalli, joka sai innostuksensa lasten mediamaailmaan liittyvistä kokemuksista ja kiinnostuksen kohteista. Meriseikkailu on lasten osallisuutta ja yhteistoiminnallisuutta vahvistava liikunnallinen leikki, jossa lapset ratkaisevat pienryhmissä erilaisia tehtäviä.

varhaiskasvatus esiopetus liikunta oppimisympäristöt osallisuus

Muotoiluoppimisella osallisuutta koulutyöhön

Etsimme 7. luokkalaisten kanssa kehityskohteita kouluarjestamme. Käytimme pohjana Helsingin kaupungin muotoilupolkua soveltaen ja Matka palvelumuotoiluun -kirjan vinkkejä.

muotoiluoppiminen palvelumuotoilu osallisuus

Uudenlaista opiskelua: arktinen kurssi Helsingin Luonnontiedelukiossa

Arktinen alue on lukuvuoden 2018-2019 teema Helsingin luonnontiedelukiossa. Alue on erityisen ajankohtainen nyt, kun Suomi johtaa Arktista neuvostoa. Tutustumme kurssilla arktisen alueen luontoon, ihmisten toimintaan alueella sekä toiminnan vaikutuksiin herkässä ympäristössä. Perehdymme alkuperäiskansojen asemaan, kieliin ja kulttuureihin. Vuoden aikana voi suorittaa koko arktisen kurssin tai osallistua seuraamalla avoimia luentoja tai valitsemalla jonkin, itselleen sopivan tapahtuman.

Ilmiöoppiminen Uudenlaista opiskelua Arktinen alue tutuksi Osallistumista ja vaikuttamista

@helsinki_oppii

Seuraa @helsinki_oppii instassa ja jaa oma oppimiskokemuksesi lisäämällä #helsinkioppii!